Losse verhalen

schil

   
 
De negerkoning.
Vanmorgen arriveerde onze kleine prinses met haar vader de negerkoning. Dit laatste hebben wij niet zelf bedacht, maar is afkomstig uit het mondje van ons prinsesje. Vorige week riep ze vol overtuiging ineens:" mijn papa is een negerkoning". Haar vader had de domheid begaan zijn dochter naar de film van Pippi Langkous te laten kijken, en daar had het schaap die term opgevangen. Zoonlief woont met vrouw en kind midden in Delft in een wijk waar vele kleuren zich hebben samengevoegd. Zo'n blank opperhoofd zet alleen maar kwaad bloed, dus nu liggen de ouders van de prinses wakker omdat ze niet weten hoe ze hun schaapje op andere, politiek correcte, gedachten moeten brengen.

Maar terugkomend op vanmorgen: rond 11 uur arriveerden de twee hier in Bemmel. De negerkoning gaat twee dagen de tuin van broer Bas bewerken, Bas houdt hierop het toezicht wat hij echt koninklijk doet, en de prinses houdt toezicht op haar onderdanen: opa en oma.
Al vroeg waren wij in de weer om onze nieuwste aankoop voor het wichtje vorm te geven. Een roze opblaashuisje met een opblaastuintje er naast. Gelukkig hebben we een elektrische pomp, anders had opa nu aan de hartbewaking gelegen.
Na ongeveer 1 uur was het huisje een feit en konden we met de inrichting beginnen. De schuimrubberen zetel, de poppen, het wagentje in het bijbehorende tuintje. Gisteren hadden we de zandbak al helemaal ingericht met kersvers zand waar opa zich een halve hernia aan gesleept had.
Vol verwachting zaten we dan ook op de komst van de prinses te wachten.

En daar kwam ze dan. Dag oma, dag opa, riep ze blij. Ze sleurde me de tuin in om het roze paleis van dichtbij te bekijken....Maar er in gaan?????nee, dat was eng! En zo kan het dus gebeuren dat deze oma op een prachtige zonnige dag in een plastic opblaaspaleis zit te zweten(1 vierkante meter) en de prinses streng roept:" schoenen uit oma", terwijl ze zelf in het lekkere zonnetje buiten door het raampje naar binnen gluurt en aanwijzingen geeft voor correct gedrag. " is leuk oma?" informeert ze bij tijd en wijlen, " ja hoor, helemaal toppie" roep ik terug.

Nu ze even een schoonheidsslaapje doet ben ik ontsnapt aan het roze zweethok en mag ik even de benen strekken. Maar straks als ze wakker wordt moet ik weer de sauna in.
Nou ja, dit alles is nog niets vergeleken bij de rol van opa: proeven van de zandtaartjes!


           

 
    Schilderworkshop op locatie voor 20 tot 200 deelnemers. Bedrijfsuitje, teambuilding, receptie etc. Diverse schilderworkshops. Marieke Lambermont komt naar u toe, ook in België.
Een workshop schilderen op locatie met na afloop een leuke herinnering.